Energiezuinige thermische isolatie van een passiefgebouw

ECOROCK MAX naadloos thermisch isolatiesysteem voor buitenmuren met een dikte 20 cm met extra muurisolatie van binnenuit met ROCKTON-platen met een dikte 10 cm. Isolatie van de vloer op de grond met STROPROCK platen met een dikte 10 + 8 cm.

De buitenmuren van het passiefhuis werden van buitenaf geïsoleerd met het naadloze ECOROCK MAX thermische isolatiesysteem met een dikte van 20 cm. Bovendien gebruikten we van binnenuit 10 cm isolatie gemaakt van ROCKTON-platen gemonteerd op een licht frame. Op deze manier hebben we 30 cm opwarming.

Het gebouw is zo gebouwd dat overmatige verwarming van de kamers in de zomer wordt voorkomen. Voor een jaar 2002 Dankzij het Passiefhuisinstituut kan het gebouw tussen loofbomen worden geplaatst, wat veroorzaakt, dat de bladeren de beglazing bedekken, terwijl in de winter het gebrek aan bladeren toegang geeft tot de zon.

Onderdelen van het buitenmuurisolatiesysteem ECOROCK MAX: ZK-ECOROCK lijmmortel, Bevestigingsmiddelen met stalen kern: WB-ECOROCK gehamerd of ingeschroefd WK-ECOROCK (afhankelijk van het type ondergrond), ZZ-ECOROCK wapeningsmortel, wapeningsnet SZ-ECOROCK, gipsprimer PT-ECOROCK en minerale pleister BR-ECOROCK (lam) of DR-ECOROCK (draperie). Dampdoorlatende siliconenverven zijn beschikbaar in het assortiment 720 kleuren uit het systeem.

ECOROCK MAX – een compleet thermisch isolatiesysteem voor buitenmuren aangeboden door ROCKWOOL. De fabrikant geeft ook professioneel technisch advies in elke fase van de bouw (boek publicaties, opleiding, Instructiematerialen).

Fasrock Max isolatieplaten, dik 20 cm hebben een thermische geleidbaarheidscoëfficiënt van λd = 0,037 W / mK. Dankzij dit voor het deel van de volledige partitie (buitenmuur) de warmteoverdrachtscoëfficiënt U = is bereikt 0,114 W / m2K.

Aanbrengen van lijmmortel op Fasrock Max platen. Wij installeren altijd Fasrock Max panelen, door een laag met grotere elasticiteit op de ondergrond aan te brengen – de dragende laag van de muur. Daarom moet het opschrift met de naam van de plaat tijdens de montagefase altijd van buitenaf zichtbaar zijn – en de lijmmortel wordt zonder verbrande inscriptie op het oppervlak aangebracht – die te zien is op de volgende foto's. Op deze manier elimineren we de mogelijkheid van fouten en zorgen we voor een goede aanpassing van de thermische isolatieplaten aan eventuele oneffenheden van de ondergrond. Sterk zuigende oppervlakken moeten worden voorbehandeld met een speciale primer, waardoor hun absorptievermogen wordt verminderd. In het geval van een passiefhuis is de strakheid van de muren een zeer belangrijke factor, daarom bedekken we, voordat we de wolisolatie bevestigen, het hele oppervlak van de muren met lijmmortel. Cementmortel is de beste afdichting voor verticale voegen. De eerste isolatieplaten worden op de plint gemonteerd. Bij een passiefhuis is de isolatie van de plaat geïntegreerd in de muren. Elke volgende laag planken moet met een offset worden bevestigd aan de laag ervoor – leggen op de zogenaamde. doorgang . We snijden de isolatieplaten met een gewoon lang mes – hun verwerking vereist geen gespecialiseerde tools. Goed geplaatste isolatieplaten – gespreid met verbrande inscripties zichtbaar van buitenaf. Het bevestigen van de thermische isolatieplaten aan de muur met bevestigingsmiddelen is een belangrijke activiteit – op de hoeken van het gebouw moet de opstelling van connectoren worden verdicht. Na het bevestigen van de isolatieplaten, plaatsen we de versterkende laag: wapeningsmortel met wapeningsnet. De foto toont het raam- en deurschrijnwerk dat is geïnstalleerd in de buitenzijde van de dragende laag van de muur. De verwarmende laag moet ook overlappen 3 cm op het raam onthullen. Dit wordt gedaan om lineaire koudebruggen te minimaliseren. Het hele gebouw is al bedekt met wapeningsmortel. Het voorbereide oppervlak is gegrond en bedekt met minerale pleister.
De volgende fase is het aanbrengen van een wapeningslaag met een wapeningsnet. Het verhoogt de weerstand tegen mechanische schade. De pleister moet binnen één cyclus op één muur worden aangebracht. Neem geen pauzes. We moeten ook voorzichtig zijn met overmatige blootstelling aan de zon. In het gebouw is het ECOROCK MAX isolatiesysteem geïnstalleerd, nadat de pleister droog is, ca. 10 dagen kunnen we de muren schilderen in de kleur van uw keuze.

Laat een antwoord achter