Tapijtbekledingen op gipsplaten

Isoleer bij het afwerken van het interieur van de zolderappartementen de vloer boven het bovenste tussenverdiepingenplafond en bereid een tapijt voor om te leggen.. Hiervoor zijn droge dekvloerelementen van gipskarton of gipsvezel ideaal, die aan de onderzijde een hardschuim isolatielaag hebben.

Deze boards zijn lichtgewicht, zo gemakkelijk te vervoeren; het is ook gunstig, dat, in tegenstelling tot het leggen van een natte dekvloer, er geen vocht in de woning komt en de afwerking efficiënt en zonder wachten kan gebeuren.

Omdat de muren en hellingen van het dak zijn bedekt met gipsplaten, wordt eventuele resterende mortel weerkaatst door het ruwe plafond en wordt het zorgvuldig geveegd.
Om het geluid van voetstappen niet door muren en plafonds over te brengen, plaatst u eerst stroken isolatiemateriaal rond het oppervlak van de installatie (dikte 10-20 mm). Deze stroken moeten op hun hoogte boven het bordniveau uitsteken.

Een polyethyleenfolie wordt vervolgens op het ruwe plafond gelegd, dat eventueel bouwvocht niet in de vloerconstructie kan doordringen. Bovendien wordt hiermee de vorming van condens in het gebied van de vloerconstructie voorkomen. In de regel folies, commercieel verkrijgbaar, zijn groot genoeg voor kamers van gemiddelde grootte. Wanneer het nodig is om meerdere stroken folie te leggen, ze worden geplaatst met een vergoeding van ca. 30 cm.
Het is niet toegestaan ​​om folie op houten balkenplafonds te leggen, een dampscherm vormen, omdat de houten delen zouden worden beschadigd door schimmelvorming.
De afgewerkte dekvloerelementen zijn rondom voorzien van sponningen, waardoor de platen met nauwe openingen kunnen worden verbonden. Bij het bevestigen worden de planken aan elkaar gelijmd tot een grote vloerplank. Op de sponningen moet een speciale lijm worden aangebracht die door de fabrikant van het paneel wordt aanbevolen met behulp van een spuitpistool. De dekvloerelementen mogen in geen geval aan de vloer worden genageld of met schroeven worden vastgeschroefd, omdat op deze manier het geluid van voetstappen zou worden doorgegeven aan het plafond dat eronder ligt.
De panelen worden in een hoek van de kamer bevestigd en vervolgens in “vallende lengtes”. Restanten van het laatste record van de eerste rij (als het tenminste meet 50 cm) gebruikt als startkunst van de tweede orde. Dit voorkomt lacunes en onnodige verspilling, Bij het bevestigen moeten de platen altijd over de gehele lengte op de aangrenzende plaat worden geplaatst. Vervolgens worden ze tegen elkaar geduwd door licht te tikken met een hamer, voor nauwe openingen.
Na slechts een paar uur is de installatie van de hele vloer klaar. Na het opvullen en schuren van de voegen tussen de tegels is het het beste voorbereid voor het leggen van tapijt..
Wanneer twee stroken tapijt zijn gelegd, begint met lijmen in de laszone. Plaats na zorgvuldig meten beide tapijtstroken terug, namelijk één bij ongeveer. 30 cm, en de tweede met ongeveer. 1 M. Breng lijm aan op het gehele vrije oppervlak van de vloer, en dan wordt de geplaatste lijmstrook afgewikkeld. Wanneer de tweede strook wordt uitgerold, is de naad goed gesloten. De rugleuningen van de veiligheidsgordels mogen elkaar niet raken. Door de achterkant van de riem ingetrokken alleen door 30 cm, wordt een strakke verbinding van de verbinding verkregen.
Eerst worden ze gesneden met een tapijtmes, soepele beweging, stroken isolatiemateriaal die uitsteken aan de rand van het vloeroppervlak.
Het tapijt wordt vervolgens uitgerold over het vloeroppervlak en in de beoogde positie geplaatst. Het tapijt wordt nu met een haakmes precies op maat van de vloer gesneden.
Het tapijt wordt in de randzone ca. 1 M.
De tapijtlijm wordt eerst grof op een vrij vloeroppervlak aangebracht.
Lijm “hij kamt zichzelf” gelijkmatig getande troffel. Speciale aandacht moet worden besteed aan het gelijkmatig aanbrengen van de lijm in de hoeken, zonder onbedekte plaatsen.
Nadat de opgegeven tijd is verstreken sinds de pasvorm, ontvouwen de bekledingen zich in de lijmlaag.
Het tapijt moet worden ingewreven met een stuk plank met afgeronde randen. De bekleding kan nog enigszins worden gecorrigeerd in zijn positie, bij voorkeur door te schuiven en te wrijven met een stuk plank. Eventuele luchtbellen worden naar de randen gedrukt. Aan de randen kun je met een hamer over de randen van het tapijt wrijven.
Nu wordt het tapijt vanaf de andere kant van de kamer opgerold naar de knelpunten. De lijm wordt opnieuw gelijkmatig op de vloer aangebracht en “kammen”. Na de verdampingstijd ontvouwt de bekleding zich op de lijmlaag en wrijft af.
Voor grote vloeroppervlakken, het wordt aanbevolen om op meerdere deeloppervlakken te werken. Het is hier belangrijk, dat het tapijt wordt gelept naar de kant die nog niet is gelijmd. Na het leggen mag er pas op het tapijt worden gelopen als de lijm hard is geworden.
De plinten zijn gifvrij en stofvrij te bevestigen met een speciale constructielijm uit een samengeperste buis. Moeiteloos boren en schroeven wordt vermeden.
Eerst worden alle plinten met een vossenzaag op maat gezaagd. Begin bij de hoeken, het trimmen van de lamellen in de 45°-snijmachine. Door alle plinten aan de rand van het vloeroppervlak te plaatsen, kunnen de exacte afmetingen en hoeken worden bepaald.
Ter bevestiging wordt een doorlopende, kronkelige strook bouwlijm uit de buis op de achterwand van de plint geperst.
Na het inbedden en afstellen van de plint wordt deze stevig aangedrukt, of het doodt een beetje.

Laat een antwoord achter