Gietijzer en staal in de bouw

Gietijzer en staal

Wat is het verschil tussen staal en gietijzer??

Staal bevat minder dan 1,7% steenkool, terwijl het in gietijzer is 2-4% steenkool. Het koolstofgehalte in het gietstaal is: 1,7-2,0%. Druksterkte en hardheid nemen toe met toenemend koolstofgehalte, aan de andere kant nemen de lasbaarheid en kneedbaarheid af. Ook hierin verschilt staal van gietijzer. De verschillen in eigenschappen hebben ook invloed op het gebruik van beide materialen.

Wat is de reden waarom er een kalklaag op het staal wordt gevormd?? De kalklaag wordt gevormd door de zelfbinding van zuurstof (oxidatie) bij een temperatuur boven 843 K (570° C). Deze temperatuur wordt overschreden in het staalproductieproces.

Wat is het verschil tussen schaal en schaal??
Schaal wordt gevormd tijdens de fabricage van staal, en de schaal wordt gevormd door deze te lassen. Vanwege verschillende vormingsomstandigheden is de chemische structuur van schaal en schaal ook anders. Deze verschillen zijn echter van weinig praktisch belang.

Waarom beide schalen?, evenals kalkaanslag moeten vóór het coaten grondig worden verwijderd?

Schaal en aanslag moeten vóór het coaten grondig van het stalen oppervlak worden verwijderd, Omdat:
1. Schaal en schaal zijn erg broos, daarom breken ze na enige tijd af en vallen ze af.
2. schaal, schaal en staal zetten anders uit bij blootstelling aan hitte, dus tussen de schaal (of schaal) en staal ontstaan ​​spanningsverschillen. Dit leidt tot het verwijderen van schaal en schaal.
3. Tussen de weegschaal (of schaal) en staal is er een verschil in elektrochemische potentialen, wat leidt tot de vorming van roest onder de schaal (de zender). Daarom schaal (de zender) komt los door roest aan de onderkant.

Hoe kunnen schaal en schaal worden onderscheiden??
Schaal en schaal zijn al visueel te herkennen, op het grijsblauwe oppervlak. Zekerheid kan worden verkregen door een test uit te voeren met kopersulfaat. Na het bekleden van het oppervlak met een waterige oplossing van kopersulfaat, op het oppervlak van het staal, als er geen schaal of schaal op staat, koper precipitaten.

Het verloop van de reactie is als volgt::

Fe + CuS04 → FeSO4 + Cu

ijzer kopersulfaat ijzersulfaat koper

Het concept van corrosie
Onder corrosie wordt verstaan ​​de processen die plaatsvinden aan het oppervlak van het materiaal, veroorzaakt door onbedoelde chemische of elektrochemische reacties, veranderingen in het oppervlak van dit materiaal veroorzaken.
In het gewone spraakgebruik betekent deze term alleen de vorming van roest op staal, maar andere materialen, inclusief plastic, ze corroderen ook.

Hoe is elektrochemische corrosie??
verschillende metalen, bijv. zink en. ijzer, samen met de elektrolyt (zout oplossing, zuur of base) een galvanische cel vormen. Er is een potentiaalverschil tussen de twee materialen. Het materiaal in het gebied van de minpool wordt "weggevreten"”.
Dan treedt elektrochemische corrosie op, wanneer verschillende metalen in structureel defecte items in direct contact met elkaar komen of dan, wanneer de verschillende structurele componenten tijdens het fabricageproces naast elkaar liggen (interkristallijne corrosie).

Wat wordt bedoeld met roestoverval??

De term roestbloei wordt begrepen als de eerste fase van corrosievorming op staal in de luchtomgeving. Er is dan ook sprake van een roestbloei, wanneer roestdeeltjes – als vreemde lichamen – ze vestigen zich op het oppervlak van andere lichamen, bijv. op de gevels van huizen.

Wanneer verflagen roest? De oppervlakteverspreiding van roest op het oppervlak van de coating treedt dan op, wanneer ijzerzouten worden gevormd op een roestende ondergrond en door de poreuze structuur van de coating kunnen bewegen.

Laat een antwoord achter