VERONTREINIGENDE STOFFEN TIJDENS DE VERBRANDING VAN FOSSIELE BRANDSTOFFEN

Naar de primaire uitgestoten verontreinigende stoffen, bij het verbranden van fossiele brandstoffen horen:
- kooldioxide (C02),
- Zwaveldioxide (S02),
- stikstofoxiden (nov), die ze bevatten: stikstofdioxide (N02) en stikstofmonoxide (NEE),
- koolmonoxide - koolmonoxide (CO),
- stof en roet.

Hiervan zijn stof en roet vaste vervuilers, de rest - met gassen. deze verontreinigende stoffen, exclusief C02, ze ontstaan ​​door de aanwezigheid van ongewenste stoffen in brandstof (S02, stof en roet) of als gevolg van ongunstige omstandigheden, waarin het verbrandingsproces plaatsvindt (CO, stikstofoxiden). Hun emissie kan aanzienlijk worden verminderd door oplossingen toe te passen die de emissie beperken, beide primitieven (voorkomen van de vorming van besmetting), evenals secundair (vermindering van de uitstoot van verontreinigende stoffen die al zijn gegenereerd).
Kooldioxide is een verbinding die wordt gevormd door koolstof- en zuurstofatomen te combineren.
Daarom kan de vorming ervan niet significant worden verminderd, als u thermische energie uit brandstof wilt halen. zijn uitzending, in het geval van een stookruimte, kan worden verminderd door het gebruik van HR-ketels. C02 is een natuurlijk bestanddeel van de atmosfeer van de aarde, gebruikt door planten in het proces van fotosynthese. De schadelijkheid ervan ligt in het opnemen ervan in de groep van de zogenaamde. "Broeikasgassen", het beïnvloeden van het "kunstmatige broeikaseffect" (in tegenstelling tot het "natuurlijke broeikaseffect" - de stijging van de gemiddelde temperatuur van onze planeet met 33 ° C), waarvan de effecten tot nu toe niet onomstotelijk zijn bewezen. Echter, CO, is een van de basisindicatoren in de energie- en ecologische evaluatie van warmte- en elektriciteitsproductietechnologie.

NOx-emissies kunnen worden verminderd, gebruik maken van passende oplossingen op het gebied van ketels en branders. Aan de andere kant kan de CO-uitstoot worden verminderd, branders selecteren die een goede vermenging van brandstof met lucht mogelijk maken en het verbrandingsproces regelen.

Verontreinigende stoffen die in de atmosfeer worden uitgestoten, hebben zeker een negatieve invloed op de mens, evenals de omgeving. De schadelijkheid van de impact hangt af van de concentratie van deze stoffen in de lucht.

De hoeveelheid uitstoot bij de verbranding van fossiele brandstoffen is afhankelijk van het type brandstof en de omstandigheden, waarin het verbrandingsproces plaatsvindt. De uitstoot van zwaveldioxide en stof hangt vooral af van de eigenschappen van de brandstof, terwijl de vorming van stikstofoxiden en koolmonoxide in een bepaald apparaat afhankelijk is van het verloop van het verbrandingsproces.

De brandstof met de laagste emissiefactoren is aardgas, die sporen van zwavel en vaste onzuiverheden bevat, en tegelijkertijd is het mogelijk om het verbrandingsproces nauwkeurig te regelen. De meeste verontreinigende stoffen komen vrij bij de verbranding van steenkool, waarvan het verbrandingsproces moeilijk te controleren is, bovendien verontreinigd met zwavel en as.

Er worden kosten in rekening gebracht voor het vrijgeven van verontreinigende stoffen in de atmosfeer, die moet worden toegevoegd aan de bedrijfskosten van de stookruimte. Momenteel uit warmtebronnen, met een geïnstalleerd vermogen van meer dan 200 m2, vergoedingen worden op een vereenvoudigde manier berekend. Bij grotere energie-installaties met stroom
- boven 5 MW bij verbranding van steenkool, ,
- boven 10 MW bij verbranding van cokes, hout, rietje, stookolie of dieselolie,
- boven 15 MW verbranding van gasvormige brandstoffen,
het is noodzakelijk om een ​​luchtbeschermingsonderzoek uit te voeren, op basis waarvan vergoedingen worden berekend en het verkrijgen van een vergunning voor het in de lucht brengen van gassen of stof.

Laat een antwoord achter